BOOTCAMPS EN COVID

Door COVID-19 heeft de overheid groepslessen in de buitenlucht op dit moment verboden. Daarom hebben wij na contact met de Gemeente Groningen een oplossing bedacht om geheel volgens de regelementen bootcamps te geven in de mooiste stad van Nederland: Groningen. <3

BOOTCAMP STRAAT

Omdat groepslessen zijn verboden. Geven wij op dit moment bootcamps in zogenaamde bootcampstraten. Per 2 tal kan gestart worden aan het begin van een bootcamp-straat. Je doorloopt 5 onderdelen van elke 10 minuten. In elk onderdeel ligt een korte workout voor je klaar. Zo kan jij geheel volgens de regels een complete workout volgen. Op deze manier waarborgen we jouw veiligheid en die van de maatschappij om ons heen. Want het is belangrijk om lief te zijn voor elkaar en veilig te werk te gaan. 

Template Bootcamp playground

OVERLEG GEMEENTE GRONINGEN

De reactie vanuit de gemeente op de vraag wat de nieuwe versoepelingen voor gevolgen hebben: 

”Er geldt op dit moment een maximale groepsgrootte van 2 personen voor buiten sporten als het niet gaat om een sportaccommodatie. Een groep van maximaal twee is exclusief de instructeur. Het is dus niet mogelijk om met meerdere groepjes van twee een groepsles te volgen te volgen met 1 instructeur. Wat wel mogelijk is dat er meerdere personen trainen buiten, ieder individueel met een eigen programma en met voldoende afstand uiteraard. Wanneer deze personen samen een programma volgen is er sprake van een groepsles.”.

De reactie vanuit de gemeente op de vraag waarom er op dit moment dan wel in groepen wordt gesport, maar hier niet op gehandhaafd wordt:

 ”Dank voor uw mail en we snappen het probleem heel goed. We hebben vanuit de gemeente te maken met regels die op landelijk niveau worden bepaald en waar wij uitleg over moeten geven. Daarnaast is de communicatie over deze regels niet goed, waardoor men denkt dat in het algemeen men mag sporten met 4 personen terwijl daar restricties aan zitten. Ook wij zien dat de regels natuurlijk vaak niet worden nageleefd. Waar het kan wordt gehandhaafd. Op dit moment is het zo dat het sporten met max. 4 personen is voorbehouden aan sportaccommodaties, dat zijn sportlocaties onder beheer van de gemeente en daaronder vallen geen parken of openbare sportplekken, zoals Cruijff courts en openbare fitness plekken.”